Μάθε Προγραμματισμό - Γίνε Υπερήρωας
Show details
Η γνώση της τεχνολογίας και οι ικανότητες Προγραμματισμού θεωρούνται πλέον ως υπερ-δυνάμεις του μέλλοντος. Η σειρά εκδηλώσεων με τίτλο Μάθε Προγραμματισμό – Γίνε Υπερήρωας καλεί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τον προγραμματισμό και την τεχνολογία, παίζοντας και δημιουργώντας.

Σκοπός

Οι διαδραστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Εβδομάδων Προγραμματισμού και Ρομποτικής και για την Παγκόσμια Ώρα του Κώδικα με στόχο την προώθηση της πληροφορικής και του προγραμματισμού προς το ευρύ κοινό και κυρίως τους νέους.

Target audience
> Εκπαιδευτικοί Δημοτικής & Μέσης
> Για Μαθητές Δημοτικού (Ε και Στ Τάξη) και Γυμνασίου (Α και Β Τάξη)
> Για όλους, Γονείς, Μαθητές και Εκπαιδευτικούς
 
CYPRUS COMPUTING SOCIETY and Other organisations
CYPRUS COMPUTING SOCIETY
c_papamiltiadou@ccs.org.cy
22460680
 
Science Café Nicosia
Nicosia, Kinyra 2C
1102 Nicosia
Cyprus
 
Deconstructing Robots II
Show details
Το Microsoft Innovation Center, η Τράπεζα Κύπρου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Microsoft Κύπρου, το Εργαστήριο Έρευνας και Μάθησης στις Θετικές Επιστήμες και Κοινωνικές Σπουδές, η Engino, το Grammar School και το Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης και Παιχνιδιού, σας προσκαλούν στην δεύτερη ημερίδα ρομποτικής Deconstructing Robots II, που θα γίνει στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2016!
Η ημερίδα περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες και διαγωνισμούς ρομποτικής, ειδικά σχεδιασμένες για μαθητές ηλικιών 10-14 ετών. Οι δραστηριότητες και τα εκθέματα περιστρέφονται γύρω από την ιστορία της ρομποτικής επιστήμης, την εξέλιξη της ρομποτικής από τη στιγμή της σύλληψης της ιδέας μέχρι σήμερα, την επαφή και γνωριμία με ρομπότ του σήμερα. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Nao, το ανθρωποειδές ρομπότ, θα σχεδιάσουν, θα κατασκευάσουν, θα προγραμματίσουν και θα εξελίξουν τα ρομπότ που θα δημιουργήσουν, και θα μάθουν τις βασικές αρχές προγραμματισμού και ρομποτικής.

Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του αξιότιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, και υποστηρίζεται από την Τράπεζα Κύπρου.

Target audience
STUDENTS Ages 10-14
 
MICROSOFT INNOVATION CENTRE
MICROSOFT INNOVATION CENTRE
mic-cyprus@euc.ac.cy
22 713000
 
European University Cyprus (EUC)
Diogenous Egkomi 6
2404 Nicosia
Cyprus
 
Εισαγωγή στα Robotics με LEGO® Education WeDo. Introduction to Robotics with LEGO® Education WeDo
Show details
Μια μέρα αφιερωμένη στα ρομπότ για μαθητές δημοτικού για όλα τα επίπεδα. Οι δραστηριότητες μας έχουν σαν σκοπό την εισαγωγή στη Ρομποτική.

Οι μικροί μαθητές (Α και Β) θα μπορούν να μάθουν να χρησιμοπούν και να καθοδηγούν τα Bee-Bot. Οι πιο μεγάλοι (Γ και Δ) μπορούν να φτιάξουν δημιουργικές κατασκευές με τα Engino. Οι κατασκευές τους θα μπορούν να να ζωντανέψουν αφού διαυθέτουν κίνηση. Οι μεγάλοι μαθητές του σχολείου μας (Ε και Στ) θα κατασκευάσουν και θα προγραμματίσουν τα LEGO® Education WeDo που αποτελούν άριστο εργαλείο για εισαγωγή στη Ρομπορική.Target audience
Μαθητές δημοτικού από Α μέχρι Στ τάξη.
Γονείς και Εκπαιδευτικούς
 
Δημοτικό Σχολείο (Primary School of Kampia)
Tasos Anastasiou
dim-kampia-lef@schools.ac.cy
(+357) 22542372
 
Δημοτικό Σχολείο Καμπιών Εθνομάρτυρα Κυπριανού -Kampia Primary School
Εθνομάρτυρα Κυπριανού 2
2480 Καμπιά
Cyprus
 
Open Robotics Day: Let’s Make Robots!
Show details
Στο πλαίσιο της βδομάδας ρομποτικής η Ακαδημία Ρομποτικής και το Εργαστήριο Ρομποτικής και Αυτόματων Συστημάτων (ΡΑΣ) του Πανεπιστημίου Frederick, διοργανώνουν το «Open Robotics Day: Let’s Make Robots!» στις 26 Νοεμβρίου. Από τις 10 το πρωί, μέχρι τη 1 το μεσημέρι, στο Πανεπιστήμιο Frederick Λεμεσού!

Μια μέρα αφιερωμένη στα ρομπότ για άτομα κάθε ηλικίας. Ελάτε να περιηγηθείτε στο μαγικό και πολλά υποσχόμενο κόσμο της ρομποτικής και το πιο συναρπαστικό…ελάτε να μάθετε πως μπορείτε να κατασκευάσετε ρομπότ! Η Ακαδημία Ρομποτικής και το Εργαστήριο Ρομποτικής και Αυτομάτων συστημάτων, θα είναι ανοιχτά σε όλους, όλων των ηλικιών, από μικρά παιδιά με τους συνοδούς τους αλλά, και μεγαλύτερους που θα θελήσουν να κατανοήσουν καλύτερα αυτή την πλευρά της σύγχρονης τεχνολογίας η οποία βρίσκει εφαρμογές στην καθημερινότητά μας.

Θα γίνουν εργαστήρια, επιδείξεις, εκπαιδευτικά παιχνίδια ρομποτικής ενώ θα λειτουργούν και διαδραστικές εκθέσεις. Ανάμεσα σε άλλα γίνει παρουσίαση του Αυτόνομου Θαλάσσιου Οχήματος «ΗΡΩΝ», του ρομπότ εδάφους «ΘΗΣΕΑΣ», του ρομπότ «ΑΡΓΟΣ», και του ρομπότ αναγνώρισης εδάφους. Παιδιά και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ρομπότ από ανακυκλώσιμα υλικά (ΤΙΤΑΝΑΣ, ReCaBot, ΓΕΡΑΝΟΣ, Race Car) και να τα προγραμματίσουν όπως επίσης και να προγραμματίσουν έτοιμα ρομπότ Arduino. Επίσης, μια μεγάλη ποικιλία από εκπαιδευτικά πακέτα ρομποτικής θα είναι διαθέσιμα σε μικρούς και μεγάλους για κατασκευή και προγραμματισμό (Bee-Bots, Blue Bots, Robo-Mouse, Lego WeDo I, Lego WeDo II, Lego Mindstorms NXT, Lego Mindstorms Ev3, mBots, VEX).

Ξεναγοί, ο Δρ Γιώργος Δημητρίου και η Δρ Νίκλεια Ετεοκλέους μαζί με τους φοιτητές και εκπαιδευτές της Ακαδημίας Ρομποτικής και του Εργαστηρίου Ρομποτικής και Αυτόματων Συστημάτων: Μάνο Ηλιάδη, Ραφαέλα Νεοφύτου, Χρίστο Χριστοδούλου, Έλενα Κολάνι, Αναστασία Τελεβάντου, Θεοδώρα Πατσαλίδου, Ανδρέα Χρυσάφη, Ανδρέα Χατζηπιερή, Άντρη Αχιλλέως, Ανδρέα Πέτρου, Νάσια Θεοδώρου, Αποστόλη Χαραλάμπους.

Σας περιμένουμε!

Target audience
Ολες τις ηλικίες με έμφαση σε μαθητές
 
 
Frederick University
Limassol
Cyprus